Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έκρινε ότι η θητεία της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών θέτει αμφιβολίες όσον αφορά την καταλληλότητά της για την προεδρία της χώρας.

Ο Πολ επανέλαβε τις επικρίσεις που είχαν διατυπωθεί και στο παρελθόν, για τους χειρισμούς της Κλίντον στην επίθεση που είχε δεχτεί το προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας αμερικανός διπλωμάτης και δύο πράκτορες. Έθεσε επίσης ξανά το θέμα των χορηγιών, από ξένες χώρες, στο ίδρυμα που έχουν ιδρύσει η ίδια και ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

«Υπάρχει προϊστορία με τους Κλίντον που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου», είπε ο γερουσιαστής από το Κεντάκι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το γεγονός ότι το Ίδρυμα Κλίντον δέχτηκε συνεισφορές από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία κατακρίνεται για τις διακρίσεις που επιβάλλει σε βάρος των γυναικών, «καθιστά δύσκολο να εμφανιστεί ειλικρινές το μήνυμα» της Χίλαρι Κλίντον, είπε ο Πολ.

Αναφερόμενος στο θέμα της Βεγγάζης και την ανεπαρκή, όπως κρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι, αντίδραση της Ουάσινγκτον στις απειλές που δεχόταν το αμερικανικό προξενείο, ο Πολ αναρωτήθηκε αν η Κλίντον, ως ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων «θα βρίσκεται εκεί όταν θα της τηλεφωνήσουν στις 3 τα ξημερώματα;»