Και οι 14 επιβάτες των πτήσεων της 26ης Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική στην Ολλανδία οι οποίοι βρέθηκαν αργότερα να είναι φορείς της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ήταν εμβολιασμένοι, έκαναν γνωστό την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Ολλανδικού Ινστιτούτου για την Υγεία (RIVM) επιβεβαίωσε την εμβολιαστική κατάσταση των 14 επιβατών αυτών, στο πλαίσιο έρευνας της περιφερειακής αρχής υγείας η οποία εποπτεύει το Αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ.

Αξίζει να αναφερθεί πως εμβολιασμένοι ήταν, γενικότερα, οι περισσότεροι από τους 62 θετικούς επιβάτες των πτήσεων από τη Νότια Αφρική – ωστόσο φορείς της Όμικρον ήταν μόνο οι 14.

Σημειώνεται πως οι αρχές δεν ανακοίνωσαν αν οποιοσδήποτε από τους επιβάτες που βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τη νέα μετάλλαξη έχει βγει από την καραντίνα, επικαλούμενες λόγους προσωπικών δεδομένων.

«Οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί (για δεύτερη φορά) θα παραμείνουν σε απομόνωση. Η κατάστασή τους ποικίλλει… ορισμένοι έχουν συμπτώματα, άλλοι όχι ή ελάχιστα», περιορίστηκε να αναφέρει ο διευθυντής υγείας του Κένεμερλαντ.