Απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά τις νυχτερινές ώρες, θα επιβάλλουν οι αρχές του Λιβάνου για τους ανεμβολίαστους από τις 17 Δεκεμβρίου και για τρεις εβδομάδες, ενώ ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για όλους τους εργαζόμενους σε διάφορους τομείς, ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιτροπή που διαχειρίζεται την πανδημία της Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και των δημόσιων μεταφορών από τις 10 Ιανουαρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Όπως γράφει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η νέα παραλλαγή του κορονοϊού SARS-CoV-2 που βρέθηκε στη νότια Αφρική και έχει εντοπιστεί σε πολλές χώρες, η μετάλλαξη Όμικρον, οδήγησε στην επιβολή σκληρότερων μέτρων σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) την περασμένη εβδομάδα και οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για το πόσο μεταδοτική είναι, αν μειώνει την προστασία των εμβολίων κ.α.. Τα ερωτήματα αυτά αναμένεται να απαντηθούν σε μερικές εβδομάδες.