Σε ένα νέο επιχειρηματικό βήμα προχωράει άμεσα η Uber, καθώς σύναψε συνεργασία με την εταιρεία λιανικών πωλήσεων κάνναβης Tokyo Smoke, προκειμένου να επιτρέψει στους πελάτες του online παραγγελίες κάνναβης που θα παραδίδονται από την Uber Eats στο Οντάριο του Καναδά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την παραγγελία τους μέσα από μία ειδική εφαρμογή του καταστήματος λιανικής Tokyo Smoke και στη συνέχεια να την παραλάβουν από ένα κοντινό κατάστημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προϋπόθεση είναι οι χρήστες του Uber Eats να επαληθεύσουν την ηλικία τους στην εφαρμογή, προκειμένου ξεκινήσουν τη διαδικασία της παραγγελίας. Στη συνέχεια, θα παραλάβουν την παραγγελία μέσα σε μία «ώρα», όπως αναφέρει η εταιρεία, η οποία μέχρι στιγμής δεν απαντάει στο ερώτημα αν θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στον υπόλοιπο Καναδά ή και τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο η χρήση μαριχουάνας είναι νόνιμη από το 2018, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι παράνομη η παράδοσή της.

Με το βλέμμα στην κάνναβη και η Uber

«Η Uber έχει στρέψει το βλέμμα της στην ακμάζουσα αγορά κάνναβης εδώ και αρκετό καιρό, όπως μεταδίδει το BBC. Ήταν Απρίλιος όταν ο διευθύνων σύμβουλος Ντάρα Κόσροσάχι [Dara Khosrowshahi] είπε ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράδοσης κάνναβης μόλις επιτραπεί από τη νομοθεσία των ΗΠΑ», αναφέρει το σχετικό άρθρο του BBC.

Η Uber δήλωσε ότι «η συνεργασία της με την Tokyo Smoke θα βοηθήσει τους ενήλικες στη χώρα να αγοράσουν ασφαλή και νόμιμη κάνναβη, καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο τους παράνομους πωλητές».

Η εταιρεία Uber γεννήθηκε στο Παρίσι. Την ιδέα εμπνεύστηκαν ο Τράβις Κάλανικ [Travis Kalanick] και ο Γκάρετ Καμπ [Garrett Camp] ένα βράδυ που τους έπιασε μια μανιασμένη χιονοθύελλα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. «Μακάρι να μπορούσαμε να καλέσουμε ταξί επιτόπου από το κινητό», είπαν. Επειδή είναι από κείνους που δεν αρκούνται στο να εντοπίζουν προβλήματα αλλά θέλουν να βρίσκουν και λύσεις, το έκαναν πράξη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2009 και ολοένα και μεγαλώνει. Σήμερα, διαθέτει πάνω από 16,000 υπαλλήλους.

Τα κεντρικά της εταιρείας Uber είναι στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Έχουν επίσης γραφεία στο Λονδίνο, το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, την Πόλη του Μεξικό και το Άμστερνταμ. Οι υπηρεσίες τους είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 600 πόλεις και 65 χώρες σε όλο τον κόσμο.