Η Ιταλία απαγόρευσε σήμερα Παρασκευή (26/11) την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί μια σειρά χωρών από τη νότια περιοχή της Αφρικής, περιλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες εξαιτίας της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, της μετάλλαξης της Μποτσουάνα που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε όσους έχουν επισκεφθεί την Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια και το Εσουατίνι κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι επιστήμονές μας εξετάζουν την νέα παραλλαγή Β.1.1.529. Στο μεταξύ, θα κινηθούμε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», είπε ο Σπεράντσα.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ σχεδιάζει να θέσει «μπλόκο» στις πτήσεις από περιοχές της νότιας Αφρικής, ενώ σήμερα Παρασκευή 26.11 οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςθα έχουν έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει στα υπάρχοντα εμβόλια και θεραπείες.