Όταν οι αστυνομικές αρχές του Χαλ συνέλαβαν τον Τζέισον Γουότσον δεν μπορούσαν παρά να σχολιάσουν την ομοιότητά του με τον Μπόρις Τζόνσον, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο 43χρονος άνδρας είναι σεσημασμένος εγκληματίας και έχει 210 καταδίκες στο όνομά του!

Αυτός και ο συνεργός του μετρούν μαζί περισσότερες από 300 καταδίκες για εγκληματικές πράξεις. Έβαλαν στο στόχαστρο ένα cafe και έκλεψαν περίπου 1.500 ευρώ που βρίσκονταν σε μια τσάντα στο κατάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκειας της δίκης τους στο Hull Crown Court, οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει μαζί 44 ληστείες.

Η φωτογραφία του Γουότσον δόθηκε στη δημοσιότητα και σαφώς έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας του παρουσιαστικού του που θυμίζει εκείνο του Μπόρις Τζόνσον. Γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως ο σωσίας του Βρετανού πολιτικού και οι αντιδράσεις και τα σχόλια δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

Το χρηματικό ποσό που έκλεψαν, το είχαν αφήσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού σε μια υπάλληλο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και να πληρώσει για την τροφοδοσία, ενώ εκείνοι απουσίαζαν. Μαζί με τα μετρητά άρπαξαν κλειδιά, τραπεζικές κάρτες κι ένα ζευγάρια σκουλαρίκια Vivienne Westwood. Συνολικά, ανέφεραν οι αρχές, η αξία των κλοπιμαίων ξεπέρασε τις 2.500 ευρώ.

Η Αστυνομία επισκέφθηκε αργότερα τους δύο άνδρες έχοντας στοιχεία για την πράξη τους από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και άλλες κάμερες από την περιοχή. Ο Γουότσον, όμως, προσπάθησε να διαφύγει.

Ο Γουότσον, ο οποίος σύμφωνα με τη δικηγόρο του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά σχεδόν όλη του την ενήλικη ζωή, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών τον περασμένο Ιανουάριο. Έμεινε ελεύθερος στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά τρεις εβδομάδες μετά έκανε την ληστεία με το συνεργό του στο κατάστημα στο Χαλ. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης.