Η Σαουδική Αραβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στον Λίβανο για διαβουλεύσεις και ζήτησε από τον Λιβανέζο πρεσβευτή στο σουνιτικό βασίλειο να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (SPA).

Επιπλέον, το Ριάντ επέβαλε γενική απαγόρευση σε όλες τις εισαγωγές από τον Λίβανο, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των Reuters και Sputnik.

Επισημαίνεται πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ιστορικό «χαμηλό», μετά και από τις δηλώσεις του Υπουργού Πληροφοριών του Λιβάνου, κατά τις οποίες οι πράξεις της αραβικής συμμαχίας, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, στον πόλεμο στην Υεμένη ήταν άκρως επιθετικές.

Tην Τετάρτη η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν τους Λιβανέζους πρέσβεις στις χώρες τους για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του υπουργού.

«Ο έλεγχος που ασκεί η τρομοκρατική Χεζμπολάχ στη λήψη αποφάσεων του λιβανέζικου κράτους έκανε τον Λίβανο μια αρένα για εφαρμογή σχεδίων για χώρες που δεν επιθυμούν το καλό του Λιβάνου και του λαού του», ανέφερε η ανακοίνωσε που μεταδόθηκε από το SPA.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την κυβέρνηση του Λιβάνου για την απέλαση του πρεσβευτή της ή την απαγόρευση εισαγωγών, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.