Τις τελευταίες στιγμές της Χαλίνα Χάτσινς, της διευθύντριας φωτογραφίας που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, όταν πυροβολήθηκε από το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, περιγράφει ο κάμεραμαν, Άλεξ Ρέιντ και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, που τραυματίστηκε από τα πυρά.

Η Χαλίνα Χάτσινς φώναζε ότι «δεν νιώθει τα πόδια της» μετά τις σφαίρες που δέχθηκε, σύμφωνα με μαρτυρία του Άλεξ Ρέιντ που επικαλείται η Sun. Αστυνομικοί του Νιου Μέξικο, έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες γύρω από τον σοκαριστικό θάνατο της κινηματογραφίστριας.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και συνειδητοποίησα ότι είχαμε τραυματιστεί και οι δύο» φέρεται να έχει πει ο Τζόελ Σόουζα. Έπειτα, όπως αποκάλυψε ο ντετέκτιβ Τζόελ Κάνο από τη Σάντα Φε, ο Ρέιντ είπε ότι είδε τη Χαλίνα να κρατάει το στομάχι της και κατάλαβε ότι αιμορραγούσαν και οι δύο. «Ο Ρέιντ είπε ότι όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, θυμάται τον Τζόελ να έχει αίματα και την Χαλίνα να μιλάει και να λέει ότι δεν αισθανόταν τα πόδια της» γράφει στην αναφορά του ο Κάνο.

Οι συγκινητικές φωτογραφίες της Χαλίνα Χάτσινς με τον σύζυγο και τον 9χρονο γιο τους 

«Μας λείπεις, Χαλίνα» έγραψε ο σύζυγός της στο Instagram δημοσιεύοντας οικογενειακές φωτογραφίες με τη σύζυγό του, τον ίδιο και εννέα χρονών γιο τους σε ευτυχισμένες στιγμές. Έτσι ο Μάθιου Χάτσινς αποχαιρέτησε και με αυτόν τον συγκινητικό τρόπο την 42χρονη που έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο.