Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τις σκανταλιές που κάνουν οι μαϊμούδες στην Ινδία. Κλεμμένα φαγητά ή αντικείμενα από περαστικούς ή τουρίστες. Τραβήγματα μαλλιών ή ρούχων. Στην περίπτωση μας όμως μια μαϊμού έγινε δολοφόνος.

Ένα ζώο στο Νέο Δελχί σκότωσε έναν 30χρονο άνδρα αφού του πέταξε τούβλο από τον δεύτερο όροφο κτιρίου. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο 30χρονος Μοχάμαντ Κουρμπάν σκοτώθηκε αφού δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τούβλο, σε περιοχή στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Indian Express,ο άνδρας, που πωλούσε τσάντες σε κατάστημα της περιοχής, κατέρρευσε μόλις δέχθηκε το χτύπημα από τη μαϊμού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλά διέγνωσαν τον θάνατό του.

Μαϊμούδες στην Ινδία

Πώς συνέβη το τραγικό γεγονός

Στη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου απ’ όπου η μαϊμού έριξε το τούβλο, είχε αφήσει δύο τούβλα πάνω σε μια δεξαμενή νερού για να εμποδίσει τις μαϊμούδες να την ανοίγουν. Η αστυνομία είπε ότι μαϊμούδες κατάφεραν να μετακινήσουν και τα δύο τούβλα και να πετάξουν το ένα στο κεφάλι του άτυχου άνδρα και το άλλο σε κοντινή ταράτσα.

Το θανατηφόρο αυτό περιστατικό καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες αφού η σύζυγος επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ινδία έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από επίθεση μαϊμούς. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου όταν δέχθηκε επίθεση από μαϊμούδες στην ταράτσα του σπιτιού της. Προκειμένου να γλιτώσει πήδηξε από την ταράτσα.