Οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας επέστρεψαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να επαναλάβουν τις συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ακύρωσε μια συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο, ανέφερε εξάλλου σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Φαμπιούς και ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επρόκειτο να συναντηθούν με τους βρετανούς ομολόγους τους για να συχζητήσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων.

Ο Φαμπιούς δήλωσε πως θα ενημερώσει αργότερα σήμερα τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ για τις συνομιλίες για την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, μια πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, δήλωσε πως οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας αρνήθηκαν σήμερα στο Μινσκ να υπογράψουν μια συμφωνία.

Η άφιξη στις συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δύο ηγετών των ανταρτοκρατούμενων περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία είχε δημιουργήσει ελπίδες για μια συμφωνία με στόχο των τερματισμό μιας σύγκρουσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.