Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας σήμερα εναντίον της Ντούμας κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ντούμας στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό δεκάδων άλλων», γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας διεξήγαγε μαζικά πλήγματα την Πέμπτη εναντίον του προπυργίου των ανταρτών, που βρίσκεται ανατολικά της Δαμασκού, στο πλαίσιο αντιποίνων για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι αντάρτες, οι οποίοι από την πλευρά τους έπληξαν με περισσότερες από 120 οβίδες και ρουκέτες τη συριακή πρωτεύουσα.

Από τα πυρά των ανταρτών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι στη Δαμασκό, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, την ώρα που στις επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας και στις επιθέσεις με πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον της ανατολικής Γούτα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 82 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 18 παιδιών.

Περισσότεροι από 210.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων, το Μάρτιο του 2011.