Ο ισπανικός πολυτελής οίκος μόδας Balenciaga προκαλεί μεγάλο διαφημιστικό ντόρο το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα, έδωσε… τροφή για memes όταν στο κόκκινο χαλί για το περίφημο Met Gala 2021 έντυσε την Κιμ Καρντάσιαν με μια μαύρη ολόσωμη στολή και δερμάτινη μάσκα στο πρόσωπο, καθιστώντας δύσκολη ακόμη και την όρασή της.

Και τώρα, χάρισε στην διάσημη οικογένεια κινουμένων σχεδίων, τους Simpsons, Μπαρτ, Χόμερ, Μαρτζ, Λίζα και Μάγκι – το ντεμπούτο τους στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Για το σόου του οίκου Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022, τους επισκέπτες στο Théâtre du Châtelet στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου, περίμενε ως έκπληξη ένα 10λεπτο ειδικό επεισόδιο των «The Simpsons», στο οποίο η οικογένεια ταξίδεψε στο Παρίσι, για να παρουσιάσει μια σειρά από looks της εταιρείας Balenciaga.

Στο κοινό τώρα, κάθονταν η αρχισυντάκτρια της Vogue Άννα Γουίντουρ και ο Γεωργιανός διευθυντής της Balenciaga, Ντέμνα Γκβασάλια, μεταξύ άλλων. Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Χόμερ να ξεχνά να αγοράσει στη Μαρτζ δώρο γενεθλίων. «Πέφτει» πάνω σε μια διαφήμιση του οίκου Balenciaga, στην οποία είναι γραμμένη η λέξη «κάποια μέρα» σε ένα φόρεμα στο πράσινο χρώμα της ελιάς.

Γράφει στην εταιρεία – αν και δυσκολεύεται αρκετά με το όνομά της – και ζητά το «φθηνότερο πράγμα» με το «όνομα της μάρκας» πάνω του.

Ο οίκος μόδας τους στέλνει το φόρεμα από τη διαφήμιση, με τιμή 19.000 €. Η Μαρτζ αποφασίζει να το επιστρέψει, αλλά αφού το χαρεί λιγάκι. Και μετά από ένα συναισθηματικό ευχαριστήριο γράμμα από τον Χόμερ που έκανε τη σύζυγό του να νιώσει ξεχωριστή για μια μέρα, ο Ντέμνα Γκβασάλια αποφασίζει ότι οι Simpsons και οι φίλοι τους από το Σπρίνγκφιλντ που «στερούνται του στυλ» είναι τα καθημερινά μοντέλα που χρειάζεται η εταιρεία για τη νέα της επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Στο επεισόδιο εμφανίζεται στην πρώτη σειρά των καλεσμένων, ως καρτούν κι αυτή η Άννα Γουίντουρ, η οποία σε κάποια στιγμή δακρύζει από συγκίνηση και η διπλανή της συλλέγει το δάκρυ της σε μπουκαλάκι κολλώντας την ταμπέλα «Wintour No 9».

Το επεισόδιο διακωμωδεί την ομάδα σχεδιασμού, με τη Μαρτζ να έχει κολλήσει σε μια πόρτα λόγω των μαξιλαριών ώμου στο φόρεμα των ονείρων της και καυτηριάζει τις υπέρογκες τιμές του οίκου, με τον Χόμερ σχεδόν να λιποθυμά κοιτάζοντας την τιμή.

Σύμφωνα με το The Guardian, ήταν ιδέα του Γκβασάλια να συνεργαστεί με τους The Simpsons, καθότι φανατικός της σειράς κινουμένων σχεδίων από τα παιδικά του χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Πριν από την ειδική προβολή, το κοινό είδε τη νέα συλλογή του οίκου με διασημότητες να περπατούν στο κόκκινο χαλί, μεταξύ άλλων οι Κάρντι Μπι, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ναόμι Κάμπελ. Οι αφίξεις μεταδόθηκαν ζωντανά σε livestreaming για 20 λεπτά, αλλά όχι τα ρούχα που παρουσιάστηκαν στην επίδειξη.