Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σημειωθεί πρόοδος στις τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο με στόχο να αποκλιμακωθεί η βία στην ανατολική Ουκρανία, όμως προειδοποίησε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ καταρρέει.

«Στόχος είναι φυσικά να εξεταστεί αν έχει σημειωθεί πρόοδος στην προετοιμασία μιας τετραμερούς συνόδου στην Αστάνα. Δεν θέλουμε ακόμη μία συνάντηση προέδρων που δεν θα φέρει αποτελέσματα», είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ίλχαμ Αλίγεφ.

«Γι’ αυτό τον λόγο ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουν να τεθούν κάποιες δομές. Όμως δεν είμαι βέβαιη, δεν θέλω να έχω μεγάλες προσδοκίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η εκεχειρία γίνεται ολοένα και περισσότερο εύθραυστη», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συναντηθούν αργότερα σήμερα στο Βερολίνο για να συζητήσουν τρόπους επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία.