Σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, την προσεχή Κυριακή, θα ληφθεί απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου να πληρωθεί η θέση του προέδρου του Κινήματος, μετά την παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου την περασμένη εβδομάδα. Η ΚΕ έχει την ευχέρεια να λάβει απόφαση και για συνέδριο εκλογής νέας ηγεσίας σε όλες τις θέσεις του Κινήματος.

Ο αναπληρωτής πρέδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, δήλωσε ότι για τη σύγκληση ενός έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, να ετοιμαστούν συγκεκριμένοι απολογισμοί, να γίνουν συγκλήσεις των επαρχιακών συνδιασκέψεων για εκλογή των μελών της ΚΕ και στην συνέχεια να γίνει εκλογή των αξιωματούχων και των μελών του Πολιτικού Γραφείου. Ενδιαφέρον για την θέση του προέδρου φαίνεται ότι υπάρχει και από τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Βαρνάβα, τον βουλευτή Νίκο Κικολαΐδη και τον τέως αναπληρωτή πρόεδρο Κούλη Μαυρονικόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν τέσσερα σενάρια προς ψήφιση, με τα δύο τελευταία να είναι και τα επικρατέστερα:

1. Η διεξαγωγή έκτακτου εκλογικού συνεδρίου σε τρεις μήνες.
2. Πρόεδρος κοινής αποδοχής.
3. Διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη προέδρου εντός 40 ημερών.
4. Ανάδειξη προέδρου εντός 40 ημερών και εκλογές εφ’ όλης της ύλης σε τρεις μήνες.