Ένας Έλληνας, κάτοικος της Γαλλίας, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την επίθεση στο Charlie Hebdo, καθώς εργάζονταν σε γραφείο του ίδιου κτιρίου με το περιοδικό.

Ο Κυριάκος Χατζηκωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τα όσα έζησε την ώρα που οι τρομοκράτες εκτελούσαν εν ψυχρώ τους εργαζόμενους στο Charlie Hebdo.

«Βρισκόμασταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Ακούσαμε ένα θόρυβο παράξενο, θαρρείς δεν ήταν πυροβολισμοί», περιγράφει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, λέγοντας πως οι θόρυβοι που άκουσαν ήταν ασυνήθιστοι.

«Μέσα σε λίγα λεπτά τηλεφώνησε η αστυνομία και μας ρώτησε εάν βλέπουμε τίποτα στο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας», συνεχίζει και αναφέρει πως οι αστυνομικοί τους διέταξαν: «“Καθίστε και μην κουνιέστε καθόλου”». Ο ίδιος δηλώνει πως παραξενεύτηκε από τις συμβουλές της αστυνομίας.

Όσον αφορά την είσοδο στο κτήριο, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου περιέγραψε πως «η πρόσβαση ήταν εύκολη, κάνανε δουλείες στην εξώπορτα, η πόρτα ήταν ελεύθερη», κάτι που δεν απέκλεισε να γνώριζαν και οι τζιχαντιστές.

Μετά την επίθεση, οι εργαζόμενοι στο γραφείο του κ. Χατζηκωνσταντίνου βγήκαν έξω: «Βγήκαμε είδαμε τα αίματα. Είχαν στήσει νοσοκομείο ολόκληρο έξω, είχε αίματα στη σκάλα».