Μετά την παράδοση του ενός εκ των τριών καταζητούμενων, οι Αρχές στη Γαλλία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για 2 αδέλφια από την περιοχή του Παρισιού, που θεωρούνται ύποπτοι για τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo.

Οι 3 ύποπτοι εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 11 εκ των οποίων οι 4 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Η επίθεση αυτή αποτελεί την πιο θανατηφόρα επίθεση σε γαλλικό έδαφος εδώ και δεκαετίες.

Η αστυνομία της Γαλλίας ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο αφότου πρώτα σκότωσαν μερικούς από τους κορυφαίους Γάλλους σκιτσογράφους καθώς και 2 αστυνομικούς. Περίπου 800 στρατιώτες κλήθηκαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Η αστυνομία εξέδωσε έγγραφο που απευθυνόταν στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή του Παρισιού όπου αναφέρονταν τα ονόματα των 3 δραστών. Στο έγγραφο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, κατονομάζονταν οι 3 ένοπλοι ως ο Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, ο Σαρίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και ο Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996, ο οποίος και παραδόθηκε.

Οι αδελφοί Κουατσί είναι από την περιοχή του Παρισιού, ενώ ο Μουράντ από την πόλη Ρεμς που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η αστυνομική πηγή αποκάλυψε ότι ένα από τα αδέλφια είχε καταδικαστεί στο παρελθόν με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Στον Σερίφ Κουατσί είχαν απαγγελθεί κατηγορίες το 2005 για την ανάμειξή του σε τρομοκρατική οργάνωση, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί σε ομάδα ισλαμιστών μαχητών. Καταδικάστηκε το 2008 σε 18 μήνες φυλάκιση, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.