H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) δεν θέλει προς το παρόν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για πιθανές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη.

«Αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο αν κάποιος γνώριζε τι είδους προσφυγικές ροές υπάρχουν προς το εξωτερικό από το Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής, η εσωτερική μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή», είπε η ίδια από τη Βιέννη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή της, σήμερα, με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Για εμάς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τοπικό προσωπικό. Δεν είναι 300, αλλά μάλλον 10.000 έως 40.000, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε ποιος θέλει να φύγει από τη χώρα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του εύκολα. Είναι επομένως σημαντικό να δούμε τι μπορεί να γίνει στην ίδια την περιοχή», πρόσθεσε η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εν τω μεταξύ, ο Κουρτς αρνείται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η στάση του σε αυτό δεν έχει αλλάξει.

«Η χώρα μου έχει ήδη δεχθεί έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από το Αφγανιστάν», σημείωσε σχετικά ο ίδιος.