Υπό τον έλεγχο της ιταλικής ακτοφυλακής βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο πλοίο που μεταφέρει 450 πρόσφυγες ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας, στο δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό σε διάστημα τριών ημερών.

Τρεις άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής ανέλαβαν τον έλεγχο του υπό σημαία της Σιέρα Λεόνε Ezadeen, αφού μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου, και το κατευθύνουν προς ιταλικό λιμάνι. Το πλοίο παρασυρόταν ακυβέρνητο και βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από τις νότιες ακτές της Ιταλίας.

Το πλοίο είχε πορεία προς τις ιταλικές ακτές, αλλά έμεινε από καύσιμα και η εθνικότητα των προσφύγων δεν έχει γίνει γνωστή. Γυναίκες και παιδιά υπάρχουν ανάμεσά τους.

«Γνωρίζουμε ότι είχε αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής Φιλίπο Μαρίνι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24. «Όταν ήρθαμε σε επαφή με το πλοίο μία γυναίκα πρόσφυγας απάντησε λέγοντας “Είμαστε μόνοι και δεν έχουμε κανέναν να μας βοηθήσει”», είπε ο εκπρόσωπος.