Ο λόγος για την 21χρονη Hatise Kocaman από την βορειοανατολική Τουρκία, η οποία κατέχει πλέον τον τίτλο της μικρότερης και σίγουρα ελαφρύτερης γυναίκας στον κόσμο!

Η μικροσκοπική Hatice, πάσχει από ένα είδος νανισμού, δυσπλασίας του ισχίου και των κάτω άκρων, ζει με τους γονείς της στην πόλη Kadirli και όπως αποκάλυψε η οικογένειά της δεν διαθέτει αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μην έχει την «πολυτέλεια» να ταξιδέψει προκειμένου να βρει μία λύση για την ασθένειά της.

«Όταν ήμουν μικρή ήταν δύσκολο…διότι όλοι μου οι συμμαθητές με πείραζαν για το ύψος μου. Αλλά τώρα, είμαι διάσημη λόγω του ύψους μου και αυτό με κάνει να νιώθω σαν να είμαι πολύ ψηλότερη!» δήλωσε πρόσφατα η Hatice.

«Ο Θεός με έκανε με αυτό τον τρόπο και νιώθω υπερήφανη για αυτό. Ελπίζω κάποια μέρα να βρω κάποιον που θα μ’αγαπά!» πρόσθεσε η Hatice, η οποία είναι ο δεύτερος μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά από τον πασίγνωστο πλέον Νεπαλέζο, Khagendra Thapa Magar.

Όπως αναφέρουν οι γονείς της, η Hatice γεννήθηκε φυσιολογικά και η ανάπτυξή της γινόταν κανονικά μέχρι την ηλικία του πρώτου έτους.

«Παρατηρήσαμε ότι άρχισε να αναπτύσσεται με βραδύτερους ρυθμούς από ότι τα άλλα μωρά. Έμαθε να περπατά και να μιλά, αλλά αυξήθηκε ελάχιστα το ύψος της» είπε η μητέρα της, σημειώνοντας ότι «ζητήσαμε τη βοήθεια των γιατρών, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπόρεσε να μας πει ποιο ήταν το πρόβλημα».

Η μικρούλα Hatice, πήγε σε ειδικό σχολείο αλλά από τότε που αποφοίτησε παραμένει άνεργη, καθώς δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά.

Παρόλα αυτά της αρέσει πολύ να βοηθάει τη μητέρα της στις δουλειές του σπιτιού αλλά μια μέρα θα ήθελε να είναι πιο δυνατή για να κάνει περισσότερα πράγματα για την ίδια.