Σε περισσότερους από 2.800 ανέρχονται οι κρατούμενοι του Ιράν οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα ή αδικήματα και αναμένεται να επωφεληθούν από απονομή χάριτος ή μείωση της ποινής με την ευκαιρία των μουσουλμανικών εορτών.

Όπως δήλωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και ανακοινώθηκε σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του αποδέχθηκε να απονείμει χάρη ή μια μετατροπή ποινής σε 2.825 καταδικασμένους από διάφορα ιρανικά δικαστήρια.

Το εν λόγω μέτρο όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ ελήφθη με την ευκαιρία των εορτών Άιντ αλ Άντχα και Γκαντίρ που είναι από τις σημαντικότερες για τους σιίτες μουσουλμάνους.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης απονέμει κάθε χρόνο πολλές μαζικές χάρες με αφορμή τις μεγαλύτερες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.