Συναγερμός έχει σημάνει λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία. Η κυβέρνηση της χώρας την Παρασκευή (9/7) ανακοίνωσε νέους περιορισμούς με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή λίγες εβδομάδες μετά την άρση των προηγούμενων αφορούν τα νυχτερινά κέντρα, τα εστιατόρια και τα μουσικά φεστιβάλ.

Στόχος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι να σταματήσει η ξαφνική έξαρση των μολύνσεων από την Covid-19 κυρίως μεταξύ των νεαρών ενηλίκων.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Σάββατο (10/7) πρωί, και θα διαρκέσουν έως τις 14 Αυγούστου.

«Πριν από δύο εβδομάδες όλοι οι δείκτες ήταν στο πράσινο», υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιόνγκε. «Αλλά σήμερα, υπάρχει λόγος που παρεμβαίνουμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στην Ευρώπη και την Ολλανδία», σχολίασε.

«Είναι άνευ προηγουμένου. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γύρω στα 500 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση. Σήμερα, υπάρχουν 7.000 νέες μολύνσεις», ιδίως μεταξύ νέων ανθρώπων, συνέχισε ο υπουργός.

Στα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνεται πάντως απαγόρευση της κυκλοφορίας, ούτε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως παλαιότερα.

Ο Ρούτε κάλεσε τους πολίτες «να τηρούν τους βασικούς κανόνες», δηλαδή τις αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών. «Αν το κάνουμε, θα μπορέσουμε να περάσουμε ένα θαυμάσιο καλοκαίρι», έκρινε.

Από την αρχή της πανδημίας στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί 1,7 εκατ. κρούσματα της Covid-19 και 17.700 νεκροί. Περίπου το 80% του πληθυσμού έχει κάνει μία δόση εμβολίου ενώ το 50% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.