Τέσσερα τρομοκρατικά σχέδια απέτρεψε η Σκότλαντ Γιαρντ το 2014

Περισσότεροι από 500 Βρετανοί πολεμούν για το Ισλαμικό Κράτος


ΚΟΣΜΟΣ
16:50
23/11/2014
Τέσσερα τρομοκρατικά σχέδια απέτρεψε η Σκότλαντ Γιαρντ το 2014
loading

H βρετανική αστυνομία έχει ήδη αποτρέψει την εφαρμογή «4 ή 5 τρομοκρατικών σχεδίων» το 2014, έναντι 1 κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ στο πλαίσιο μίας εκστρατείας ευαισθητοποίησης των πολιτών.

«Τα τελευταία αυτά χρόνια, ο μέσος όρος ήταν 1 (τρομοκρατικό σχέδιο) κάθε χρόνο, φέτος είχαμε 4 ή 5» δήλωσε ο Μπέρναρντ Χόγκαν- Χάουι στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Έχουμε διαπιστώσει μία αλλαγή τόσο στη συχνότητα όσο και στη σοβαρότητα των σχεδίων αυτών» προσέθεσε ο ίδιος, που δεν έκρυψε την «εντεινόμενη ανησυχία» του για τους «μοναχικούς λύκους».

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η Βρετανία πραγματοποίησε το 2014 σε περισσότερες από 250 συλλήψεις στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας.

Η Σκότλαντ Γιαρντ υπολογίζει σε «περισσότερους από 500» τους Βρετανούς που έχουν φύγει από την χώρα για να πολεμήσουν στις τάξεις οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και εκφράζει φόβους ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν επιθέσεις επιστρέφοντας στη Βρετανία.

Ένας βουλευτής από το Μπέρμινχαμ, ο Χαλίντ Μαχμούντ, είπε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά υποτιμημένα και αναφέρει ότι ο αριθμός των Βρετανών τζιχαντιστών ανέρχεται «έως τους 2000».

Ο Μπέρναρντ Χόγκαν Χάουι κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να βοηθήσουν την αστυονομία. Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει μία εκστρατεία με αυτό το σκοπό.

«Εάν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η αστυνομία εργάζονται μαζί με τις υπηρεσίες ασφαλείας θα συγκροτήσουμε μία απίστευτα ισχυρή ομάδα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει