Πάνω σε μια εκπληκτική ανακάλυψη έπεσε, ενώ έκανε σκούμπα στον ποταμό Τσεμπόιγκαν του Μίσιγκαν, η Τζένιφερ Ντόκερ. Η αμερικανίδα δύτης βρήκε στον πυθμένα του ποταμού ένα μικρό, πράσινο γυάλινο μπουκάλι με ένα κομμάτι χαρτί. Το ανέσυρε από τον βυθό και αμέσως κάλεσε έναν υπάλληλο που εργάζεται σε ένα μουσείο τοπικής ιστορίας.

«Έβγαλε τον φελλό με σουγιά, άδειασε το νερό και έβγαλε προσεκτικά το σημείωμα. Ήταν βρεγμένο οπότε εξεπλάγημεν που διαβαζόταν ακόμη», λέει η Ντόκερ. Το σημείωμα έγραφε: «Μπορεί ο άνθρωπος που θα βρει αυτό το μπουκάλι να επιστρέψει το χαρτί στον Τζορτζ Μόροου, στην πόλη Τσεμπόιγκαν του Μίσιγκαν και να πει πού το βρέθηκε;», ενώ η ημερομηνία έγραφε «Νοέμβριος του 1926».

Η Ντόκερ δημοσίευσε την ανακάλυψή της με την ελπίδα να βρει κάποιον απόγονο του Μόροου και όντως βρήκε τρόπο να έρθει σε επαφή με την κόρη του Τζορτζ, Μισέλ Πριμό, την οποία εντόπισε μέσω της νεκρολογίας του.

Όπως αποδείχθηκε, ο Τζορτζ είχε στείλει το μήνυμα την ημέρα των γενεθλίων του, όταν έγινε 18 ετών. «Ήταν πολύ συναισθηματικός. Μπορώ να φανταστώ να κάνει κάτι τέτοιο. Όταν ήμασταν παιδιά και πηγαίναμε για κάμπινγκ, θυμάμαι να έχει βάλει ξανά σημείωμα και μετά να το πετάει στη λίμνη», είπε η Πριμό, η οποία προσέθεσε ότι ο πατέρας της πέθανε το 1995, στα 87 του χρόνια, από γεροντική άνοια.

So look what I found when I was washing windows (and cruising along with the fish😉)… any Morrows out there know a George Morrow that would’ve written this circa 1926? COOLEST night diving EVER🤩❣️

Posted by Nautical North Family Adventures on Friday, June 18, 2021