Η Βαλερί Μπακό, η γυναίκα που δικαζόταν επειδή σκότωσε τον βίαιο σύζυγο και προαγωγό της και η οποία κατέρρευσε στο δικαστήριο, καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης 4 ετών, εκ των οποίων τα 3 με αναστολή. Δεδομένου ότι έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη για έναν χρόνο, η 40χρονη θα φύγει ελεύθερη από το δικαστήριο.

Το Εφετείο του Σαόν-ε-Λουάρ, στην ανατολική Γαλλία, έδειξε περισσότερη επιείκεια στη γυναίκα από αυτήν που ζητούσε ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντάς τη «θύμα» του τυραννικού συζύγου της, που τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την εξέδιδε επί χρόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη της σε φυλάκιση 5 ετών, τα 4 από τα οποία με αναστολή.

Η Μπακό δικαζόταν επειδή στις 13 Μαρτίου 2016 σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρώην πατριό της και κατόπιν σύζυγό της, Ντανιέλ Πολέτ, κόβωντας το νήμα της ζωής του σε ηλικία 61 ετών.

Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι θα έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά χωρίς να οδηγηθεί εκ νέου η γυναίκα στη φυλακή δεδομένου ότι τα τέσσερα παιδιά της «την έχουν ανάγκη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.