Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ρώσος αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης Pyotr Pavlensky, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση όταν πέταξε τα ρούχα του μπροστά από το Μαυσωλείο του Λένιν και κάρφωσε στο πλακόστρωτο τους όρχεις του. Τώρα, ο 30χρονος σοκάρει ξανά με την πράξη του να κόψει μέρος του αυτιού του.

Ο νεαρός με το αποστεωμένο πρόσωπο και τις ψυχρές εκφράσεις, ανέβηκε στην οροφή του Ρωσικού Επιστημονικού Κέντρου Κοινωνικής και Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής Σέμπσκι, στη Μόσχα, αφαίρεσε τα ρούχα του όπως κάνει σε κάθε του παράσταση και με ένα μαχαίρι που είχε στη κατοχή του, έκοψε το λοβό του αυτιού του!

Η σοκαριστική πράξη διαμαρτυρίας, που φέρει τον τίτλο «Segregation» (Διαχωρισμός»), ήταν μια πράξη συμβολική στη χρήση της Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής για πολιτικά υποκινούμενους σκοπούς. Όπως αναφέρει το Russian Today, ο Pavlensky ήθελε με αυτό τον τρόπο να δείξει πώς οι Ρωσικές αρχές μπορούν να απομονώσουν έναν ενοχλητικό πολίτη, στέλνοντάς τον διά της βίας σε ψυχιατρική κλινική σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Το μαχαίρι αποκολλά το λοβό του αυτιού από το σώμα. Ο γρανιτένιος τοίχος του ψυχιατρικού ινστιτούτου χωρίζει τους λογικούς από τους τρελούς. Η αστυνομία έχει τη δύναμη να καθορίσει την γραμμή ανάμεσα στη λογική και την τρέλα» εξήγησε ο ίδιος.


Από παλαιότερες εμφανίσεις του