Τα χαμένα στοιχήματα είναι για να πληρώνονται. Έτσι εκατομμύρια Γάλλοι παρακολούθησαν την περασμένη Κυριακή 23/5 τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να απολαμβάνει στους κήπους του προεδρικού μεγάρου μια ιδιωτική heavy metal συναυλία καθώς έχασε σε στοίχημα που έβαλε με δύο κωμικούς του YouTube.

O Μακρόν είχε δεσμευτεί τον περασμένο Φεβρουάριο να υποδεχτεί τον McFly και τον Carlito, δύο Γάλλους YouTuber με περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια followers, στο Ελιζέ, εάν κατάφερναν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια views για ένα βίντεο που προωθούσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι δυο σταρ λοιπόν κέρδισαν το στοίχημα και τους επετράπη να γυρίσουν ένα βίντεο διάρκειας 36 λεπτών, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες από την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα είχε συγκεντρώσει πάνω από 2,7 εκατ. προβολές. Σήμερα τα views του βίντεο ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εντυπωσιακό «φινάλε» του.

Κατά τη διάρκεια του «σόου» ο Γάλλος πρόεδρος και οι δυο YouTuber μοιράζονται ιστορίες, όμως προς το τέλος κάνουν έναν περίπατο στους κήπους του Ελιζέ. Εκεί, απολαμβάνουν μια ιδιωτική συναυλία από τη γαλλική grindcore μπάντα Ultra Vomit, που ερμηνεύει μια «σκληρή» εκδοχή του γαλλικού νανουρίσματος «Une souris verte» (Ένα πράσινο ποντίκι).