Συνολικά 662 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη συριακή πόλη Κομπάνι από την έναρξη, πριν από ένα μήνα, της επιχείρησης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον οποίο δεν περιλαμβάνονται τα θύματα των αεροπορικών επιδρομών.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου, 374 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο που στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο πληροφοριοδοτών και ακτιβιστών στη Συρία. Οι μάχες προκάλεσαν επίσης τον θάνατο 258 μελών των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται την πόλη, εννέα ακόμη Κούρδων και ενός Κούρδου εθελοντή που πολεμούσαν στις τάξεις της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει επίσης τον θάνατο 20 πολιτών, ενώ η πόλη έχει εγκαταλειφθεί από την πλειοψηφία των κατοίκων της, οι οποίοι έχουν καταφύγει κυρίως στη γειτονική Τουρκία.

Ο απολογισμός του Παρατηρητηρίου δεν συμπεριλαμβάνει τα θύματα των δεκάδων αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγει ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός.

Το Πεντάγωνο έκανε λόγο χθες για τον θάνατο «εκατοντάδων» μαχητών του ΙΚ «στο Κομπάνι και γύρω από αυτό».
Οι μάχες άρχισαν στις 16 Σεπτεμβρίου όταν το ΙΚ, που ανακοίνωσε την ίδρυση ενός χαλιφάτου στις μεγάλες εδαφικές εκτάσεις που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ, εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την τρίτη κουρδική πόλη της Συρίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.