Είναι μόλις 12 ετών και έχει ήδη βάψει τα χέρια του με αίμα. Ο λόγος για τον έφηβο με το προσωνύμιο «El Ponchis» ο οποίος φέρεται να δουλεύει για λογαριασμό του καρτέλ ναρκωτικών του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι ο 12χρονος ανήκει σε μια ομάδα εφήβων που έχουν διαπράξει «φρικτές ενέργειες» και συνέχισε: «Είναι ανήλικοι, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί, είναι εύκολο να τους επηρεάσεις, να τους δώσεις ένα όπλο, να τους κάνεις να πιστεύουν ότι παίζουν».

Εκτελεί για 3.000 δολάρια
Η Μεξικανική εφημερίδα «La Raz» ανέφερε ότι το αγόρι πληρώνεται 3.000 δολάρια για κάθε φόνο που διαπράττει και δουλεύει για έναν σχετικά άγνωστο βαρόνο των ναρκωτικών που διοικεί το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού, το οποίο συγκρούεται με τις συμμορίες Μπελτράν Λέιβα και Λα Φαμίλια για τον έλεγχο του νοτιοδυτικού Μεξικού.

Ο εισαγγελέας είπε ότι στρατιώτες έχουν συλλάβει έναν έφηβο και μια έγκυο έφηβη που επίσης πιστεύεται ότι δούλευαν για λογαριασμό του ίδιου καρτέλ.

Μάλιστα γονείς σε πόλεις που πλήττονται ιδιαίτερα από το κύμα βίας των καρτέλ, τονίζουν ότι παιδιά ακόμα και 8 ετών λένε πως όταν μεγαλώσουν θα γίνουν αφεντικά συμμοριών. Πηγή: protothema.gr, reuters