Μια απίστευτη ιστορία ρατσισμού η οποία κατέληξε στο θάνατο μιας υπέρβαρης γυναίκας έρχεται στο φως, αφού ο σύζυγός της μήνυσε τρεις αεροπορικές εταιρίες που γύρισαν την πλάτη τους στην παχύσαρκη σύζυγό του, αφήνοντάς την να πεθάνει αβοήθητη!

Η Vilma Soltesz είχε ακρωτηριαστεί από το ένα πόδι και έπασχε από νοσηρή παχυσαρκία, με αποτέλεσμα να μετακινείται πάντα με αναπηρικό αμαξίδιο. Η 56χρονη γυναίκα ζύγιζε 185 κιλά όταν το 2012 αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ουγγαρία με τον σύζυγό της.Τότε ήταν που άρχισε ο γολγοθάς τους.

Για να πάει από τη Νέα Υόρκη στη Βουδαπέστη, μέσω Άμστερνταμ, η 56χρονη είχε κλείσει δύο θέσεις στο αεροπλάνο. Κατά την επιστροφή της, στις 15 Οκτωβρίου 2012 και ενώ έπρεπε να την δει ο γιατρός της στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το ζεύγος επειδή το αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορούσε να φτάσει στις θέσεις που είχε κλείσει η γυναίκα.


Μετά από πέντε ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ο Jonas και η Vilma ταξίδεψαν οδικώς άλλες 4,5 ώρες μέχρι την Πράγα για να πάρουν το αεροπλάνο άλλης εταιρείας, που είχε ενημερωθεί για την αναπηρία της γυναίκας. Όμως και η συγκεκριμένη εταιρεία τούς ενημέρωσε ότι δεν είχε τον τρόπο να επιβιβάσει τη γυναίκα κι έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ουγγαρία.


Στη συνέχεια, ο ταξιδιωτικός πράκτοράς τους στη Νέα Υόρκη τούς έκλεισε θέση στις 22 Οκτωβρίου σε μια πτήση άλλης εταιρείας μέσω Φρανκφούρτης ενημερώνοντας φυσικά για την κατάσταση υγείας της συζύγου του.

Το ζευγάρι είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο όταν και πάλι ο κυβερνήτης τους ζήτησε να φύγουν, θεωρώντας ότι η υπέρβαρη γυναίκα καθυστερούσε την πτήση και θα έχαναν τις ανταποκρίσεις τους στη Φρανκφούρτη οι υπόλοιποι επιβάτες.

Χρειάστηκαν 25-30 λεπτά για να αποβιβαστεί η άτυχη γυναίκα, η οποία πέθανε δύο ημέρες αργότερα στην Ουγγαρία. Ο άνδρας της άτυχης γυναίκας, έκανε μήνυση στις τρεις αεροπορικές εταιρίες τις οποίες κατηγόρησε για «σκανδαλώδη συμπεριφορά» που οδήγησε στον πρόωρο θάνατό της επειδή αρνήθηκαν να παραλάβουν την γυναίκα λόγω του βάρους και της αναπηρίας της.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία με τον Joan Soltesz έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι όροι του συμβιβασμού δεν έγιναν γνωστοί.