«Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα»

Η Ε.Ε. ενδέχεται να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μετά το ρωσικό εμπάργκο


ΚΟΣΜΟΣ
22:40
07/08/2014
«Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα»
1
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάκας.

«Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εξετάζεται αυτή η λύση», δήλωσε ο Ουσάκας, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

«Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα. Η ΕΕ τηρεί πάντα τους νόμους και τις διεθνείς της δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα αντίμετρα αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, εξήγησε ο πρεσβευτής ενώ σημείωσε ότι οι διμερείς εντάσεις «δεν υπήρξαν ποτέ χειρότερες».

«Το θεμελιώδες ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κλονίστηκε από τις παράνομες ενέργειες της προσάρτησης της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ουσάκας, το εμπάργκο της Μόσχας θα «τιμωρήσει κυρίως τους ρώσους καταναλωτές», καθώς το 40% των αγροδιατροφικών προϊόντων που εισάγει η χώρα προέρχεται από την ΕΕ.

Παρόλα αυτά ο Ουσάκας παραδέχθηκε ότι και η ΕΕ θα επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη Ρωσία έφτασαν το 2013 σχεδόν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσώπευαν δηλαδή το 10% των εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

    Το άκρον άωτον της παραφροσύνης των ηγετών της Δύσης που δύει. Αυτοί νομιμοποιούνται να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, και όταν οι Ρώσοι ανταποδίδουν, απειλούν ότι θα τους καταγγείλουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Η επιβολή κυρώσεων είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Ομπάμα και των δορυφόρων του;;;;; Πάμε όλοι για το τρελοκομείο και που να βρούμε τώρα που τα κλείνουν και αυτά. Και αν τους καταγγείλου στον ΠΟΕ τι θα γίνει;;; Θα χεστεί η Φατμέ στο ΓενίΤζαμί;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει