Αναστέλλουν, η μία μετά την άλλη, τη λειτουργία τους στην Τρίπολη, οι πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών -και όχι μόνον- χωρών.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων ομάδων στη λιβυκή πρωτεύουσα να κλιμακώνονται, οδήγησε αρκετές χώρες στην απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού τους και στην αναστολή της λειτουργίας των πρεσβειών τους.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πολλές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ζήτησαν από τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ μόλις σήμερα, Σάββατο, η Βρετανία -από τις τελευταίες χώρες της Δύσης, των οποίων οι πρεσβείες τελούν ακόμη σε λειτουργία στην περιοχή- έκανε γνωστό ότι ζήτησε την αποχώρηση των διπλωματών και των πολιτών της, καθώς «ο κίνδυνος εμπλοκής τους στα διασταυρούμενα πυρά είναι πολύ μεγάλος», όπως έγραψε στον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Βρετανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Μάικλ Άρον.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε από την Πέμπτη την αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και το προσωπικό της, μαζί με Έλληνες και ξένους πολίτες μεταφέρθηκαν σήμερα με φρεγάτα του ΠΝ στον Πειραιά, ενώ Φιλιππίνες, Ολλανδία και Αυστρία προετοιμάζονται επίσης να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από τη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών του και της πρεσβείας της, αντιστοίχως.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.