Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στην Αγγλία σε ένα ζευγάρι για τον θάνατο ενός μικρού αγοριού, το οποίο προσπαθούσε να υιοθετήσει.

Τον μόλις ενός έτους Λέιλαντ Κόρκιλ ανέλαβαν οι κρατικές υπηρεσίες λίγο μετά τη γέννησή του τον Δεκέμβριο του 2019. Έμεινε στη συνέχεια με τους μελλοντικούς θετούς γονείς του, όμως στις 6 Ιανουαρίου κλήθηκε ασθενοφόρο στο σπίτι διότι υπήρχαν αναφορές ότι το αγόρι είχε υποστεί ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Ο Λέιλαντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ, την επόμενη ημέρα όμως έφυγε από τη ζωή.

Ένας 34χρονος άντρας και μια 37χρονη γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για φόνο, επίθεση, κακοποίηση και παραμέληση, ανέφερε η αστυνομία το Σάββατο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το ζευγάρι έχει αφεθεί ελεύθερο με εγγύηση, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση.

'This is a deeply distressing case and our thoughts are with the little boy's family.' 💔

Posted by Daily Mail on Sunday, February 14, 2021

Η βιολογική μητέρα του αγοριού φέρεται να επισκεπτόταν τον μικρό συχνά όσο η διαδικασία της υιοθεσίας βρισκόταν σε εξέλιξη. Η βιολογική του γιαγιά είπε ότι και οι δύο γυναίκες ήταν κοντά του όταν πέθανε. «Είναι τρομερό. Ήταν ένα χαρούμενο, γελαστό αγόρι και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι συνέβη αυτό. Ήμουν εκεί όταν γεννήθηκε και ήμουν εκεί στο τέλος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά τα δύο απέχουν μόλις έναν χρόνο», δήλωσε.

Τον περασμένο Αύγουστο, η μητέρα του ανάρτησε φωτογραφίες του αγοριού στο Facebook μαζί με το μήνυμα: «Δεν χρειάζεται να μου υπενθυμίζει κάποιος τις κακές επιλογές μου από το παρελθόν. Θα ζω με αυτές για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Το αγόρι ζούσε τον τελευταίο καιρό με το ζευγάρι προτού οριστικοποιηθεί η υιοθεσία του.