Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προβλήματα στην προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους ελέγχους στα σύνορα με Αυστρία και Τσεχία, επιρρίπτει ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Φτάνει πια! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τους τελευταίους μήνες αρκετά λάθη κατά την παραγγελία εμβολίων», τονίζει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD. Επιπλέον, κατηγορεί την Επιτροπή για «φθηνές συμβουλές» και «τρικλοποδιές» στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων της Γερμανίας με την Αυστρία και την Τσεχία, τα οποία κλείνουν από αύριο με απόφαση του Βερολίνου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις δύο χώρες με τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού. «Παλεύουμε στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία κατά του μεταλλαγμένου ιού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μας υποστηρίζει και όχι να μας βάζει τρικλοποδιές με φθηνές συμβουλές», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην οδηγία των Βρυξελλών για την εφαρμογή εξαιρέσεων στην διασυνοριακή κίνηση π.χ. όσων μετακινούνται για λόγους εργασίας, κάτι που δεν προβλέπεται στην γερμανική απόφαση.

Από αύριο, τα σύνορα της Γερμανίας από την Τσεχία και την Αυστρία μπορούν να περάσουν – οδικώς, σιδηροδρομικώς ή αεροπορικώς – μόνο Γερμανοί ή αλλοδαποί με μόνιμη κατοικία στην Γερμανία, εποχικοί εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ κορονοϊού και οι όροι καραντίνας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.