Να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τον τόπο της συντριβής της πτήσης της εταιρείας Malaysia Airlines ζήτησε από τις δυνάμεις του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ-Ουκρανία.

«Έδωσα τη διαταγή: σε ακτίνα 40 χλμ. από τον τόπο της τραγωδίας οι ουκρανοί στρατιωτικοί πρέπει να διακόψουν αμέσως τις επιχειρήσεις τους και να πάψουν να ανοίγουν πυρ», ήταν τα λόγια του Ποροσένκο, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως ο στρατός της δεν ευθύνεται για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της ανατολικής πόλης Ντονέτσκ, όπου αντάρτες είχαν αναφέρει νωρίτερα πως ουκρανικά άρματα μάχης προσπαθούν να διασχίσουν τα όρια της πόλης.

«Υπάρχει δουλειά να γίνει για να καθαρίσουν οι προσβάσεις προς την πόλη, για να καταστραφούν σημεία ελέγχου που έχουν στήσει οι τρομοκράτες. Αν γίνονται εκρήξεις στο κέντρο της πόλης — δεν οφείλονται σε ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντρίι Λισένκο.

«Έχουμε αυστηρές διαταγές να μην κάνουμε χρήση αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού στην πόλη. Αν γίνονται μάχες στην πόλη, έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει εκεί μια μικρή ομάδα που έχει αυτο-οργανωθεί και πολεμάει με τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο ουκρανός εκπρόσωπος.