Από το Λόττο, μέχρι το οποιαδήποτε άλλη μορφή τζόγου (Σκράτς, λοταρία…) έχουν επιστρατεύσει διάφοροι Μαλαισιανοί για να κερδίσουν χρήματα. Το παράξενο δεν είναι αυτό, καθώς στη χώρα βασίζουν πολλές ελπίδες τους στον τζόγο. Το μακάβριο της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχήματα παίζονται με τους αριθμούς του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές ημέρες από την τραγωδία της πτήσης MH17 του Μπόινγκ 777 που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία και οι εν λόγω αριθμοί παρουσιάζουν μεγάλη… ζήτηση.

Όπως αναφέρεται, οι αριθμοί 17, 1717, 777 και 298, ανάγκασαν πολλές εταιρείες στοιχημάτων στη χώρα, όπως η Da Ma Cai, η Magnum και η Toto, να αρνούνται πλέον το ποντάρισμα σε αυτούς. «Ιδίως το 1717 εξαντλήθηκε από το Σάββατο», τόνισε εκπρόσωπος της τελευταίας. Παράλληλα, οποιοσδήποτε άλλος αριθμός προστιθόταν μπροστά από το 777, ήταν απαγορευμένος και αυτός.

Για εμάς παράδοξο και μακάβριο, οι Μαλαισιανοί εξηγούν την πράξη τους αυτή –να στοιχηματίζουν στα νούμερα της μοιραίας πτήσης- λέγοντας πως οι κακοτυχίες φέρνουν… τύχη. Σε εκείνους που δεν τους «χτυπούν» φυσικά.