Ο επικεφαλής της ολλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας δήλωσε σήμερα πως το τρένο στο οποίο έχουν μεταφερθεί σοροί των θυμάτων της συντριβής του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου πρόκειται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα για ένα τόπο όπου «θα μπορούμε να δουλέψουμε».

«Το τρένο αναχωρεί. Δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε τον προορισμό. Λάβαμε μια υπόσχεση: αναχωρεί σήμερα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο σιδηροδρομικό σταθμό της ανατολικής ουκρανικής πόλης Τορέζ.

«Αυτό που θέλω είναι να πάει το τρένο σε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να δουλέψουμε. Και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ιδιαίτερα των οικογενειών των θυμάτων», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, από την υπηρεσία Τύπου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη έγινε γνωστό πως ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα πρόκειται να συναντήσουν σήμερα τους συγγενείς των Ολλανδών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης της εταιρείας Malaysia Airlines.
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συναντήσουν τις οικογένειες γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) σε τοποθεσία κοντά στην Ουτρέχτη (κεντρική Ολλανδία) μαζί με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Χθες, Κυριακή, πολλοί Ολλανδοί συγκεντρώθηκαν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η βασιλική οικογένεια από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει γνωστό τι έκανε κατά τη χθεσινή ημέρα ενώ διατυπώνονται επικρίσεις για τη σιωπή του βασιλιά μετά την ανακοίνωση της καταστροφής, το βράδυ της Πέμπτης. Αυτός ο τελευταίος αντέδρασε το βράδυ της Πέμπτης εκδίδοντας μια ανακοίνωση, αλλά δεν έχει ακόμη απευθυνθεί προς το έθνος.