Η Ουκρανία έκλεισε σήμερα τον εναέριο χώρο της πάνω από τις ανατολικές περιοχές της όπου διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών της χώρας, μία ημέρα αφότου 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρριψη του Μπόινγκ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε μέσω του ιστότοπού του πως ο εναέριος χώρος έκλεισε πλήρως πάνω από τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όπου μαίνονται οι μάχες, καθώς και ότι απαγόρευσε επίσης εν μέρει τις πτήσεις πάνω από τη γειτονική περιφέρεια του Χάρκοβο.Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες περιόρισαν επίσης τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία μετά την τραγωδία.

Στο μεταξύ, στο Άμστερνταμ, εκπρόσωπος του αερολιμένα της πόλης ανακοίνωσε σήμερα πως η εταιρεία Malaysia Airlines προσπαθεί να κανονίσει την ασφαλή πρόσβαση των συγγενών των θυμάτων στον τόπο της συντριβής.

«Οι συγγενείς, λίγες εκατοντάδες απ’ αυτούς, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σ’ ένα ξενοδοχείο του Σίπχολ», δήλωσε η εκπρόσωπος. Χθες, Πέμπτη, ο επικεφαλής της Malaysia Airlines στην Ευρώπη δήλωσε πως στέλνει στο Άμστερνταμ ένα Μπόινγκ 747 για να μεταφέρει συγγενείς των θυμάτων στο Κίεβο. Ουκρανοί αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ότι αντάρτες εμποδίζουν την πρόσβαση στον τόπο της συντριβής.