Αποτροπιασμό και θλίψη για το θάνατο των 298 επιβατών της πτήσης MH17 των μαλαισιανών αερογραμμάων, το αεροσκάφος της οποίας φαίνεται πως κατερρίφθη πάνω από το Ντονέτσκ της Ουκρανίας, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η Ελλάδα αναμένει ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τα αίτια της συντριβής και επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου:

«Η συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, χθες, σε ουκρανικό έδαφος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών προκαλεί αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος και αναμένουμε μία ανεξάρτητη διεθνή έρευνα, που θα οδηγήσει στην άμεση και πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.

Υπό τη σκιά των πληροφοριών που αποδίδουν τη συντριβή σε κατάρριψη από πύραυλο εδάφους-αέρος, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις εκκλήσεις μας για εξεύρεση ειρηνικής λύσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, για αποφυγή ενεργειών που οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης και για άμεση κατάπαυση του πυρός».