Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε πως η Σερβία στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνικής λύσης στην κρίση στην Ουκρανία.

Με αφορμή την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικών και φιλορωσικών δυνάμεων, ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι η Σερβία καταδικάζει οξύτατα όλους εκείνους που προκαλούν θύματα και εξέφρασε συλλυπητήρια στις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα θύματα.

«Επειγόντως πρέπει να εξευρεθούν στοιχεία για διάλογο, επειδή τα πρόσφατα γεγονότα, παραβίαση της εκεχειρίας, κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους είναι τραγικά και θεωρώ ότι είναι καιρός όλοι να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας.

Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε το σχέδιο προτεραιοτήτων της Σερβίας, ως προεδρεύουσας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη το 2015 υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.