Η καζούρα που του έκαναν οι συνάδελφοι του με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη ήταν η αιτία του πενταπλού φονικού που είχε λάβει χώρα τον περασμένο μήνα στη Νότιο Κορέα. Όλον αυτό τον καιρό οι αρμόδιες Αρχές της χώρας διεξήγαγαν έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τον στρατιώτη στο να σκοτώσει στα ξαφνικά πέντε συναδέλφους του.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Στρατού Seon Jong-chul, ο Νοτιοκορεάτης στρατιώτης ήταν φανατικός θαυμαστής του δημοφιλούς καρτούν και το παρακολουθούσε ασταμάτητα. Ομολόγησε λοιπόν, ότι όταν οι συνάδελφοι του θέλησαν να του κάνουν πλάκα ζωγραφίζοντας μια σειρά εικόνες όπου παρουσίαζαν τον ίδιο σαν τον Μπομπ Σφουγγαράκη, ο νεαρός Γιμ (όπως λέγεται) τα… έχασε. Εξοργίστηκε τόσο πολύ που άνοιξε πυρ με οπλοπολυβόλο και σκότωσε πέντε στρατιώτες τραυματίζοντας άλλους επτά μέσα στο στρατόπεδο.

Ο Seon Jong-chul εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή ο νεαρός στρατιώτης υπέφερε από υπερβολικό στρες –αφότου αντίκρισε τα σκίτσα, στο σημείο που περιπολούσε- και το μακελειό έγινε «εν βρασμώ ψυχής». Πάντως, όταν ο Γιμ επιτέθηκε με το όπλο και μια χειροβομβίδα, μετά είχε εξαφανιστεί, ενώ προσπάθησε και να αυτοκτονήσει. Τελικά είχε συλληφθεί δύο μέρες μετά κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.