Μια γυναίκα κι έναν άνδρα έσωσαν οι πυροσβέστες από το όχημά τους, που βυθιζόταν μέσα σε κομμάτια πάγου και παγωμένο νερό στο Cummings Park του Κονέκτικατ.

Η γυναίκα είπε πως είχε πάει στο πάρκο για να βγάλει φωτογραφίες το φορτηγάκι της με φόντο το χιόνι, αλλά όταν επιχείρησε να φύγει τα πράγματα είχαν δυσκολέψει. «Προσπαθούσα να κάνω κύκλους και να βγω από το πάρκο γιατί η κατάσταση δεν έδειχνε ασφαλής» αφηγήθηκε. «Έχασα τον προσανατολισμό μου και πήρα λάθος δρόμο».

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια καταγράφεται η στιγμή που ενώ οδηγεί φτάνει σε ένα όχι τόσο καθαρό σημείο του χιονιού και αμέσως το φορτηγάκι πέφτει στο νερό.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε μάταια να βγάλει το όχημα από το νερό. «Δεν είχα καταλάβει πως ήταν κάποιο παγωμένο κανάλι, νόμιζα πως ήταν απλώς γρασίδι» είπε. Η πτώση προκάλεσε το κλείδωμα σε πόρτες και παράθυρα, ενεργοποιώντας το αντικλεπτικό σύστημα του οχήματος. Και παρότι η ίδια κατάφερε να βγει από ένα μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος του οχήματος, ο συνεπιβάτης της εγκλωβίστηκε καθώς δεν χωρούσε να περάσει.

Για καλή τους τύχη, αυτόπτης μάρτυρας είδε το ατύχημα και κάλεσε την Πυροσβεστική, η οποία τους εντόπισε να επιπλέουν περιστοιχισμένοι από σπασμένο πάγο, σε απόσταση 12 μέτρων από την όχθη.

Τελικά οι πυροσβέστες έβγαλαν εντελώς ένα παράθυρο του οχήματος για να σώσουν τον φίλο της.

Οι δύο τους είχαν τύχη βουνό, ο όχημα όμως όχι, καθώς λίγο αργότερα χάθηκε εντελώς κάτω από το νερό.

«Εύχομαι να μην είχα βγει καθόλου από το σπίτι» σχολίασε η νεαρή γυναίκα.