Ποτέ άλλοτε η ασφάλεια στο αεροπλάνο δεν ήταν τόσο απερίγραπτα σέξι. Η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand χρησιμοποίησε χαρωπά μοντέλα που φωτογραφίζονται αποκλειστικά με μαγιό για τις ιλουστρασιόν σελίδες του Sports Illustrated και τις έβαλε να κάνουν μια επίδειξη των κανόνων ασφάλειας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Στο βίντεο, «Safety in paradise», προσφέρουν κοινωνικό έργο διάσημες καλλονές όπως οι Christie Brinkley, Hannah Davis, Jessica Gomes, Ariel Meredith και Chrissy Teigen. Τοποθετημένες σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, τα συγκεκριμένα κορίτσια, κοιτούν λάγνα το φακό και προσπαθούν να πείσουν το επιβατικό κοινό για το πώς να δένουν τη ζώνη τους, να φουσκώνουν τα σωσίβια και να προσεγγίζουν με ασφάλεια την έξοδο του αεροπλάνου.

Το βίντεο προκάλεσε σάλο στην Αυστραλία καθώς θεωρήθηκε υπερβολικά σέξι και για το λόγο αυτό διοργανώθηκε διαδικτυακή καμπάνια για την απόσυρσή του.

«Σκοπός ενός βίντεο ασφάλειας είναι να ειδοποιεί τους επιβάτες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να επιδεικνύεται με σεξουαλικό τρόπο ένα γυναικείο σώμα», αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι επικριτές του. Στον αντίποδα, εκπρόσωπος της εταιρείας απαντά λακωνικά ως εξής: «Μπορούν απλά να το κλείσουν και να επιλέξουν να μη το δουν».