Ένας άντρας από τη Φλόριντα που καταζητούνταν για την εμπλοκή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο συνελήφθη τελικά όταν επέστρεψε στην Ουάσιγκτον για την προεδρική ορκωμοσία της Τετάρτης.

Ο 26χρονος Samuel Camargo, τον οποίο συνέλαβε ο φακός στις ταραχές μέσα στο Καπιτώλιο, επέστρεψε στο σπίτι του μετά τα βίαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Camargo γνώριζε πως ήταν στο στόχαστρο του FBI, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος δύο εβδομάδες αργότερα.

«Αποφάσισε πως έπρεπε να δοκιμάσει να παραστεί στην ορκωμοσία αντί να παραδοθεί στις αρχές», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Πράκτορας του FBI μίλησε με τον Camargo την επομένη της εισβολής και ο 26χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν στην Ουάσιγκτον, μετά έγινε όμως επιθετικός και αρνήθηκε να συνεργαστεί.

«Μόλις μίλησα με πράκτορα του FBI, πιστεύω πως ξεμπέρδεψα», έγραψε στα κοινωνικά μέσα. Οι ομοσπονδιακοί επέστρεψαν την Τρίτη για να τον συλλάβουν, εκείνος όμως ήταν άφαντος.

Τον έπιασαν την επομένη στην Ουάσιγκτον και κατηγορείται πλέον για σωρεία αδικημάτων…