Καταδίωξη αυτοκινήτου –νοικιασμένου από τα κατεχόμενα- σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στη Λάρνακα, με την κυπριακή αστυνομία να ρίχνει πυροβολισμούς για να ανακόψει την πορεία του οχήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους δύο Τουρκοκυπρίους διαρρήκτες που βρίσκονταν σε αυτό, ενώ οι άλλοι τρεις Τουρκοκύπριοι -που διέρρηξαν σπίτι με σκοπό την κλοπή- αναζητούνται από την αστυνομία.

Γύρω στη 01.20 σήμερα τα ξημερώματα, η ιδιοκτήτρια σπιτιού που βρίσκεται στην επαρχιακή περιοχή Κρασά στη Λάρνακα, ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως αντιλήφθηκε την ύπαρξη ατόμων στο σπίτι, όπου βρισκόταν επίσης το πεντάχρονο παιδί της.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι τρείς Τουρκοκύπριοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού και άλλοι δύο επίσης Τουρκοκύπριοι ήταν έξω από αυτό μέσα σε αυτοκίνητο νοικιασμένο από τα κατεχόμενα. Μόλις οι δύο Τουρκοκύπριοι- που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο- αντιλήφθηκαν την αστυνομία τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι τρεις που βρίσκονταν στο σπίτι διέφυγαν πεζοί.

Ακολούθησε καταδίωξη του αυτοκινήτου από τους αστυνομικούς, που κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Παράλληλα, έπεσαν και πυροβολισμοί από πλευράς των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο Τουρκοκυπρίων να τραυματιστεί ελαφρά από σφαίρα και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου νοσηλεύεται ακόμα. Ο δεύτερος Τουρκοκύπριος συνελήφθη επί τόπου, ενώ οι άλλοι τρεις καταζητούνται από την αστυνομία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι τρεις Τουρκοκύπριοι είχαν παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού και εισήλθαν με σκοπό την κλοπή, ωστόσο δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν κλάπηκε οτιδήποτε.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαφυγής και της καταδίωξης του αυτοκινήτου τα μέλη της Δύναμης αντιλήφθηκαν να πετιούνται από το όχημα διάφορα αντικείμενα που εικάζεται ότι είναι προϊόντα από άλλες διαρρήξεις και κλοπές.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι αστυνομικοί επανέλαβαν τη διαδρομή από το σπίτι στην περιοχή Κρασά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, με στόχο τη συλλογή των αντικειμένων που πέταξαν οι δύο Τουρκοκύπριοι από το αυτοκίνητο τους.