Η γοητεία που ασκεί ο πράκτορας 007 στις γυναίκες έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.

Εδώ και 50 και πλέον (κινηματογραφικά) χρόνια ο Τζέιμς Μποντ καταφέρνει να κατακτά όποια γυναίκα βάλει στο στόχαστρό του.

Και μόνο ένα σήκωμα του… φρυδιού του αρκεί!

Θα μπορούσε μήπως αυτό να βρει εφαρμογή και στους υπόλοιπους άνδρες;

Ο Jon Kelly σε άρθρο του στο BBC News Magazine προσπαθεί να συγκρίνει τη σεξουαλική ζωή του διάσημου πράκτορα με αυτή των υπόλοιπων… πραγματικών ανδρών.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία το 2011, οι άντρες είχαν 9,3 σεξουαλικές συντρόφους, κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Από την άλλη, ο Τζέιμς Μποντ –όπως αναφέρει μια έρευνα του 2009 σε κινηματογραφικές σειρές που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Sex Roles- είχε την τύχη να απολαύσει την ερωτική συντροφιά 46 γυναικών μέχρι την ταινία «Die Another Day» το 2002.

Ωστόσο, ένας κόσμος όπου πολλές ελκυστικές γυναίκες υποκύπτουν στη «χάρη» ενός άντρα… δεν παύει να είναι ένας κόσμος φανταστικός -κυριολεκτικά και μεταφορικά!

«Κατά βάθος παραμένει ένας μισογύνης, σεξιστής. Όπως τον εμπνεύστηκε εξ αρχής ο Ίαν Φλέμινγκ» σχολίασε ο καθηγητής Πολιτισμού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και συγγραφέας του βιβλίου «The James Bond Phenomenon: A Critical Reader», Christoph Lindner.

«Η πιθανότητα ο Τζέιμς Μποντ να έχει κολλήσει χλαμύδια είναι πολύ μεγάλη» είπε από την πλευρά της η Dr Sarah Jarvis. «Αν ερχόταν στην κλινική μου σίγουρα θα του σύστηνα να κάνει μερικές εξετάσεις».

Ένας άντρας με τη συμπεριφορά του πράκτορα 007 θα προκαλούσε ακόμη ανησυχία για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας, καθώς όσο δελεαστικές κι αν ακούγονται μερικές επιπλέον σεξουαλικές επαφές, στη σύγχρονη πραγματικότητα αυτός ο φόβος της δέσμευσης και της αντίστασης στη συναισθηματική οικειότητα μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο κοινωνικό σύνολο.

Ο κλινικός ψυχολόγος, Oliver James, κάνει λόγο για μια κλασική τριαδική προσωπικότητα που βασίζεται στους τρεις πυλώνες της ψυχοπάθειας, του μακιαβελισμού και του ναρκισσισμού.

«Οι άνθρωποι που φέρουν αυτή τη συλλογή χαρακτηριστικών στην προσωπικότητά τους τείνουν να έχουν πιο πλούσια σεξουαλική ζωή» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας, ότι τέτοιου είδους χαρακτήρες μπορεί να είναι χαρισματικοί και γοητευτικοί και να τραβούν το ενδιαφέρον τόσο των ανδρών, όσο –φυσικά- και των γυναικών.

Τελικά όμως, ο Τζέιμς Μποντ παραμένει μόνος, όχι λόγω συναισθηματικής αδυναμίας, αλλά γιατί έτσι τον θέλουν οι κινηματογραφικές σειρές.

«Μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο στενό συναισθηματικό δεσμό, όμως ο χαρακτήρας του ήρωα είναι τέτοιος που δε μπορεί να το επιτρέψει για μεγάλο διάστημα» είπε ακόμη ο Lindner.

Επί 50 και πλέον χρόνια το κοινό θέλει τον ήρωά του σεξουαλικά αχαλίνωτο και μοναχικό.

Το όνομά του άλλωστε είναι Μποντ… Τζέιμς Μποντ!