Μετά από αυτό, θα μπορεί να γράψει και… βιβλίο για το πώς να βγάλετε μια καλή φωτογραφία μωρού που να είναι αποδεκτή για έκδοση διαβατηρίου. Μια μητέρα στην Σκοτία έβαλε το βρέφος της να… ποζάρει με τις ώρες για να καταφέρει να πετύχει το σωστό «κλικ» και να μπορέσει να εκδώσει διαβατήριο για τον μόλις έξι εβδομάδων γιο της.

Η Έμμα Μϊτσελ χρειαζόταν μια φωτογραφία του μικρού Λούκας Θέρσμπι για να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί με την ίδια και τον σύζυγο της στην Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία τον προσεχή Αύγουστο. Αποφάσισε να προσπαθήσει να τραβήξει μόνη της την κατάλληλη φωτογραφία, βάσει των κανόνων που υπάρχουν από τις αρμόδιες Αρχές, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φωτογραφία διαβατηρίου.

Έτσι, ο μικρός βρέθηκε μπροστά από τον φακό επί πέντε ώρες! Τόσες χρειάστηκε η Έμμα για να τον πετύχει να στέκεται με το σώμα του και το κεφάλι του να βρίσκονται σε ευθεία θέση, να φαίνονται και τα δύο αυτιά του, να κοιτάζει κατάματα τη φωτογραφική μηχανή και να μην βρίσκεται κανένας άλλος στο κάδρο, όπως αναφέρει ξη Daily Mail.

Αυτοί άλλωστε είναι και οι κανόνες για τη «σωστή» φωτογραφία που απαιτείται για την έκδοση του εν λόγω ταξιδιωτικού εγγράφου. Γι’ αυτό και το μωρό υπέστη όλο αυτό το… μαρτύριο της φωτογράφισης επί τόσες ώρες και η μητέρα του στο τέλος τα έβαλε με τους αυστηρούς κανόνες των Αρχών. «Πιστεύω ότι οι κανόνες αυτοί είναι γελοίοι», λέει η ίδια και συμπληρώνει: «παρότι τον κρατούσα, τα χέρια μου δεν έπρεπε να φαίνονται και πίστευα ότι θα πάθει κάτι ο αυχένας του».

Κι όμως η… πόζα είναι λάθος στις τρεις πρώτες φωτογραφίες. Ο μικρός Λούκας κουράστηκε να είναι επί πέντε ώρες μπροστά από τον φωτογραφικό φακό, αλλά τελικά κατάφερε να σταθεί σωστά, στην τέταρτη φωτογραφία.

Αυτή είναι η… σωστή φωτογραφία που απαιτείται για την έκδοση διαβατηρίου.

Οι γονείς του μικρού Έμμα και Γκράιμ.