H Διεθνής Αμνηστία του Βελγίου λάνσαρε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και πολύ δυνατή συναισθηματικά καμπάνια με το σλόγκαν «Βασάνισε έναν άνθρωπο και αυτός θα σου πει οτιδήποτε θες ν’ ακούσεις».

Στην καμπάνια συμμετέχουν ο θρύλος του ροκ εντ ρολ Iggy Pop, o Δαλάι Λάμα αλλά και ο μόδιστρος, Καρλ Λάγκερφελντ.

Και οι τρεις βάναυσα χτυπημένοι και με ματωμένα πρόσωπα ομολογούν πράγματα που δεν θα έλεγαν σε καμία περίπτωση, εκτός αν κάποιος τους βασάνιζε.

Στο κάτω μέρος της αφίσας διαβάζουμε το μήνυμα που θέλει να περάσει η Διεθνής Αμνηστία «Πέρα από το ότι είναι απάνθρωπα, τα βασανιστήρια είναι και αναξιόπιστα. Σταματήστε τα.»

Κάτω από το πρόσωπο του Ίγκι Ποπ υπάρχει η δήλωσή του, στα γαλλικά: «Το μέλλον του rock ‘n roll είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ».


 

Στην αφίσα του Δαλάι Λάμα διαβάζουμε: «Ένας άνθρωπος που στα 50 του χρόνια δεν έχει αποκτήσει ένα ρολόι Rolex έχει αποτύχει στη ζωή του».

Ο Καρλ Λάγκερφελνττ, φαίνεται να δηλώνει: «Η επιτομή της κομψότητας είναι το χαβανέζικο πουκάμισο και οι σαγιονάρες flip-flops».

Όπως εξήγησε ο σκηνοθέτης της καμπάνιας, συνεργάτης της Διεθνούς Αμνηστίας του Βελγίου, ο Φιλίπ Ενσμάν:

«Για μας ήταν μια ιδιόμορφη καμπάνια, αλλά θεωρούμε ότι ο τρόπος μας είναι προσεγμένος και ταυτόχρονα θα είναι και αποδοτικός γιατί έτσι θα προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στην τραγική πραγματικότητα, η οποία συχνά συμβαίνει κάτω από μεγάλη μυστικότητα. Οι ατάκες που επιλέχθηκαν για το κάθε πρόσωπο είναι παράξενες, αλλά τελείως αντίθετες με τον χαρακτήρα τους. Δεν θα έλεγαν ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Δαλάι Λάμα δεν θα μπορούσε ούτε για αστείο να μιλήσει για κάτι τόσο υλικό, αυτός ο άνθρωπος με την τεράστια πνευματικότητα. Έτσι είναι τα βασανιστήρια. Σε κάνουν να πεις αυτό που θέλουν να ακούσουν».