Έλεγχοι σε όλους τους κινητήρες Trent 900 συνέστησε να γίνουν η βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Rolls-Royce, μετά τη βλάβη που παρουσίασε ένας από τους κινητήρες αυτούς και είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ένα αεροσκάφος A380 της αυστραλιανής εταιρείας Qantas να προβεί σε αναγκαστική προσγείωση.

Μετά το περιστατικό που επηρέασε την πτήση QF32 της Qantas, «συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και τις αρχές», αναφέρει η Rolls-Royce σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των κινητήρων που κατασκευάζει είναι η υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητά της.

«Ο στόλος των κινητήρων Trent 900 (το μοντέλο με το οποίο είναι εξοπλισμένο το A380 της Qantas) που βρίσκεται τώρα σε λειτουργία είναι μικρός και σχετικά πρόσφατος και ο όμιλος πιστεύει ότι είναι συνετό να προχωρήσει, με προσοχή, σε μια σειρά από βασικές εξετάσεις, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η Rolls-Royce.

Η Rolls-Royce διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στην έρευνα για την προέλευση της ζημίας. Ο όμιλος υπογράμμισε επίσης ότι η έρευνα αυτή είναι στην αρχή της και θα ήταν ανάρμοστο να συναχθούν συμπεράσματα σε αυτό το στάδιο.