Οι εταιρίες Emirates, Singapore Airlines, Air France-KLM και Lufthansa που διαθέτουν στο στόλο τους αεροσκάφη A380 δεν προτίθενται να να κρατήσουν στο έδαφος, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή Qantas μετά τη βλάβη που εμφάνισε ένα τέτοιο αεροσκάφος το πρωί με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη.

Οι Emirates, που είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus για τα αεροσκάφη A380, διαθέτει 13 αεροσκάφη τέτοιου τύπου. «Όλα τα Α380 των Emirates λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων. Η Emirates έχει 13 αεροσκάφη Α380 σε λειτουργία, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αντιδραστήρες Engine Alliance GP72000, η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι μείζονος σημασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Στη Σιγκαπούρη, οι αερογραμμές Singapore Airlines ανακοίνωσαν ότι δεν θα καθηλωθεί ο στόλος των 11 Airbus A380 που διαθέτουν. «Οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Νικόλας Ιωαννίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εταιρία Air France-KLM: τα Α380 της εταιρίας έχουν διαφορετικούς κινητήρες από εκείνους της Qantas, ανακοίνωσαν.

«Συνεχίζουμε τις πτήσεις κανονικά», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Lufthansa.