Σημαντικό χαρακτηρίζει η Airbus το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί σε αεροσκάφος Α380 της αεροπορικής εταιρίας Qantas με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Τονίζει ωστόσο πως έχουν προβλεφθεί αυτού του είδους οι βλάβες από τις διαδικασίες πιστοποίησης των αεροσκαφών.

«Τα αεροσκάφη έχουν αρκετούς κινητήρες, στην περίπτωση του Α380 τέσσερις. Δεν υποβαθμίζουμε το πρόβλημα, αλλά από την διαδικασία πιστοποίησης έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν τέσσερις κινητήρες είναι για να αντιμετωπίζεται μια τέτοια δύσκολη κατάσταση», επισημαίνει η Airbus.

Η τεχνική έρευνα στο αεροσκάφος θα γίνει με τη συνεργασία θα συενργαστεί της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών Ατυχημάτων και Αναλύσεων. «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι ο κινητήρας έχασε το οπίσθιο ‘περίβλημα’. Πρόκειται για μια βλάβη στο οπίσθιο τμήμα του κινητήρα, η οποία προκάλεσε σημαντική ζημιά», εξήγησε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας. «Πρόκειται για ένα σοβαρό συμβάν, υπό κανονικές συνθήκες, το περίβλημα δεν θα έπρεπε να αποκολληθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης», τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ζαν-Πολ Τροαντέκ, προσθέτοντας ωστόσο πως το να σταματήσει ένας κινητήρας είναι ένα ζήτημα απολύτως αντιμετωπίσιμο αφού το αεροσκάφος έχει πολλούς κινητήρες.

To Airbus A380 της Qantas προχώρησε σήμερα σε αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη εξαιτίας προβλήματος στον ένα κινητήρα.

Αρχικά είχε προκληθεί πανικός καθώς υπήρξαν πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε σχεδόν 500 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα. Στη συνέχεια όμως η Qantas διευκρίνισε πως επρόκειτο για μηχανικό πρόβλημα και πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Δείτε το βίντεο